Samhället

1
En sak som jag inte är nöjd med i samhället är ålderssegregeringen. Varför isoleras gamlingar, småbarn och tonåringar på särskilda institutioner var för sig?
Gamla människor blir glada av barn. Tonåringar behöver gamlingar, och småbarn.
Min pappa bor på ett äldreboende, några kvarter från min mammas demensboende. När han åker till mamma på sin permobil passerar han en barnrik gård. Han brukar ropa på barnen, så kommer de och tutar på permobilen. Det tycker pappa är kul, och barnen också.
Jag har en nybyggd skola i närheten, och en dag ville jag gå och titta på skolgården. Det var rast så det var fullt med folk ute. Bra, men tänkte jag, då får jag se barn som leker också. Det tycker jag är kul.
Assistenterna undrade om man verkligen fick gå över skolgården?
 
Det är sjukt!
Vi behöver varandra, alla åldrar.
Förskolor, skolor, äldreboenden och gruppboenden borde integreras.
Det skulle vara effektivt och bra för alla.
 
#1 - - Irving:

Jag håller med dig 100%! Kram

#2 - - Anna Margareta:

Håller också med. En skola på Öland öppnade nyligen sin matsal för pensionärer, de skulle få betala en lägre summa och få äta där. Men det fanns föräldrar som protesterade, de ville inte att främmande och äldre människor skulle vara på deras barns skola. En förälder sa att under provperioden skulle hon hämta sitt barn varje lunch och ge det mat hemma. Här en länk till artikeln, jag hoppas inte den är låst för ickeprenumeranter. http://www.barometern.se/oland/foraldrar-protesterar-mot-pensionarsluncher-pa-skola/

Svar: Idiotiskt, tycker jag.
Harpasione

#3 - - Anna Margareta:

Mycket idiotiskt.

#4 - - Kajsa :

På Kökar i Ålands yttersta skärgård bor min svärfar på ett äldreboende som sitter ihop med öns dagis och de äter tillsammans i matsalen - bra för alla!

Svar: Bra! :) Brist på resurser är gynnsamt för kreativa lösningar.
Harpasione

#5 - - Håkan:

Hm ... De där"främmande och äldre människorna" är ju bara främmande tills barnen, lärarna och till slut föräldrarna lärt känna dem!

Svar: Precis!
Harpasione

#6 - - Maggan:

Visst behöver vi alla varann.❤️De små behöver förebilder hos äldre personer och gamla behöver de unga för att hålla sig unga i sinnet. Så bygg samhällen där vi alla behövs, det gynnar mångfaldheten . Tina, du är en opinionsbildare, politiker borde lyssna på dig o dina kloka åsikter. Kram

#7 - - Ulrika:

Så kloka ord. Borde finnas gemensamma boenden. Härligt att läsa om din pappas färd och stoppet vid barnrika gården :-)

Tänker på hur vi föräldrar gjorde med barnen när de var små. Detta har jag funderat mycket på nu när jag är äldre och klokare (?). Vi köpte ett stort hus för att barnen skulle få egna rum. De ville inte sova i sina stora rum så vi hade madrasser på golvet i vårt sovrum så de kunde komma på natten. Slutade ofta med att barnen sov i vår säng och vi vuxna på madrasserna.
MEN hur tänkte vi?? Varför ställde vi inte barnens sängar i samma rum? Tänk vad roligt och tryggt för dem. De kunde de haft flera lekrum och ett sovrum.
en tanke bara.

Kram!
/Ulrika