Njut!

Jag tänker ibland att

nu skulle jag satt mig i soffan och läst en bok för honom

om jag varit frisk.


Eller nu skulle vi kunnat ta fram pärllådan

om jag varit frisk.


Sanningen är den att nittio procent av gångerna jag tänker så

skulle jag förmodligen varit på jobbet.


Om jag varit frisk.


Om jag varit frisk hade jag inte

legat i en dunsovsäck och slumrat i vårsolen idag.


Jag hade inte ätit så mycket god mat som nu.

För jag hade tyckt den var för onyttig

eller passat för dåligt med övriga familjens önskemål.


Om jag varit frisk

hade jag virkat och knåpat

och ätit rostat bröd med hushållsost.


Men jag hade tagit för lite smör på,

jag hade njutit för lite.


Njut!

Njut av allt gott, roligt och skönt.


Men han i "Fjärilen i glaskupan",

han som bara kan blinka med vänster ögonlock,

han skulle säga precis detsamma till mig


Njut!

Av att du är hemma hos din familj.

Njut av din dator,

att du kan läsa, skriva, lyssna, tala.

Njut av solen, blommorna och en extra smörklick.


Njut av allt gott, roligt och skönt.


Och det gör jag.

Jag beklagar att jag inte var lika bra på det förut.


Tänk inte

om jag var smalare,

om jag var rikare,

om jag hade ett hus, en bil, en manchesterkavaj.


Om jag var förlovad med Daniel Westling.

Om jag hade sett en Svartvingad vadarsvala.


Om jag var frisk.

#1 - - Anonym:

Tack för tankeställaren. Du anar inte hur mycket dina texter får mig att tänka. Och känna. Om hur jag långsamt börja omvärdera saker. Se med nya ögon. Hur jag försöker leva nu.

Tack, du som jag inte känner men ändå gör.

Jag ska göra för dig. Och mig. Läsa. Pärla. Äta.

Kram! (om det är ok när vi inte känner varandra?)

#2 - - Mari:

Recept på två såser att njuta av:



LAXSÅS

3 dl matlagningsgrädde

1 burk Crème fraiche

1 dl koncentrerad fiskbuljong

Sherry (minst 1 dl)

Idealmjöl till redning



KYCKLINGSÅS

Soltorkade tomater i bitar

Pressad vitlök

Basilika

Buljong

Grädde

Idealmjöl

#3 - - En annan Tina:

Nackspärren gör sig påmind och min gnällighet har inga gränser tills jag återigen läser din blogg och får nya perspektiv. Inte så att jag direkt njuter av min onda nacke men ändå glad över att det bara är den som just nu är mitt smolk i bägaren. Uppmaningen om njutningen skall jag ta till mig och inte, som jag brukar, vänta med den tills all plikt är överstökad och inga dammtussar syns i hörnen. Njutningsplanering för morgondagen blir en skidtur i vackert vinterväder, en semla eller två, en stund vid din blogg....och en kväll med goda vänner. Det blir nog en bra dag. Varma hälsningar!

#4 - - ylval2:

Du har så rätt. De små stunder när man stannar upp och ser och och hör och känner på riktigt, det är det viktiga. Jag tror man överlag blir bättre på det med åren. Gräset vissnar på andra sidan. Jag tar alltid rejäla smörklickar. Har slutat med Bregott. Men jag stör mig på dammtussarna. Skulle njuta mer av ett välstädat hem men vägen dit...! Puh!!

Förra året pärlade jag som tusan med sonen. Julklappar till alla. Men någon snodde alla julklappar, inklusive pärlplattorna. Undrar vad de tänkte - de som öppnade paketen med antikött-pärlplatta till dottern och Pappa-är -bäst-platta till mannen...

För övrigt tycker jag Daniel Westling ser ut som en mafioso. Jag är inte det minsta avundsjuk på Vickan. Och jag begriper inte denna uppståndelse. Här är jag helt överens med Ulla-Carin Grafström (som gör de underbaraste anti-rojalistiska animationer). Kungahuset är för mig obegripligt men så har jag aldrig gått igenom någon prinsessperiod. Inte dottern heller. Jag tror den är påhittad av någon kryptokonservativ barnpsykolog.

#5 - - Gise:

Tänk OM. Vilket perspektiv!

Medan jag begrundar alla OM så får du plocka med dockor http://marilee.us/paperdolls3.html#OnlineDolls

Hittade inte länken med pärlor fastän jag är helt säker på att jag plockat pärlor på nätet också.

Tack för dina tankar! Gise

#6 - - O:

Det du verkligen har lärt mig är att försöka ta vara på tiden. Försöka njuta av det som finns och vara glad för det jag har. Inte önska mig helt andra saker och upplevelser. Inte klaga över allt och alla. Se det positiva i varje ny dag. Försöka se möjligheter istället för hinder.

Du är fantastisk!

Tack för allt vi får ta del av!

Ha en trevlig helg!! Kram!

#7 - - harpasione själv:

Cyberkramar är välkomna!

Hur kunde du veta, Gise, att jag älskar pappslöjd! Länken ledde ju till hopvikbara dockskåpsgarderober! Förutom dockorna! Jag har en nästan färdig Karlsteins fästning från Prag på bokhyllan.

#8 - - Maria:

Enda problemet med att njuta är att det tar tid! Ja, jag vet jag har inte fattat något! Jag njuter faktiskt en massa men jag är lat också så när helgen kommer ligger tvätten kvar, visst skit i tvätten! men vi måste ju ha kläder på oss! Vänner man vill hålla kontakt med fast de bor långt bort, intressant artiklar man vill läsa, intressant jobb som man kan lägga ner hela sin själ i. Jag skall operaera så att jag inte kissar ner mig mer och jag skall njuta av att vara sjukskriven. Jättekram Maria

önskade att vi kunde sitta mer i ditt och Per kök och bara njuta!

#9 - - Gise:

Tänk OM vi inte hade datorn Harpasione? Tänk om!

Och tänk om du faktiskt hade förlovat dig med Daniel? MEN: här kan di prova gå i Maddes mockasiner i alla fall

Madeleine.html" rel="nofollow">http://www.stardoll.com/sv/dolls/519/PrincessMadeleine.html

Hälsar en fnittrig Gise

#10 - - Jenny:

Alltså VEM tänker "tänk om jag varit förlovad med Daniel Westling"? Din granne Chrille gör en bra liknelse mellan Daniel och en annan stjärna. KOlla in hans blogg.



Jag är dålig på att njuta och bra på att gnälla. Just nu är mina tankar "tänk om jag varit smalare" så skippar jag en rostad macka med smör på trots att jag fullkomligen älskar det!! Jag har mycket "tänk om" tankar när det gäller barnen och mitt föräldraskap. Det är lite jobbigt. Men å andra sidan gör det mig till en mer reflekterande förälder också.



Jag såg ett program om andra kulturer där en kvinna från väst, skulle leva med en masaj stam. Sett det? Vid ett tillfälle berättar kvinnorna om deras omskärelse och hur det blir att sedan föda barn. Byns barnsmorska visar vilken kniv hon använder när hon skär upp dem för att barnet skall kunna komma ut och beskrev hur de sedan binder i hop kvinnans ben i 3 dygn för att hon skall växa i hop igen. Jag lovade mig själv att njuta nästa gång jag föder barn om det blir en nästa gång. För "tänk om" man hade haft det så illa??!!

#11 - - Elvira:

Tina. Jag började läsa din blogg för några månader sedan. Du är med mig varje dag och jag tar till mig det du säger med stor omsorg. Dina barn har nog världens finaste mamma.

Tack för din givmildhet.

Elvira W

#12 - - Åsa Botshinda:

När man går och är missnöjd är det fysiskt jobbigt. Man MÅR sämre av att bli irriterad. Karlsson på taket sa: " Äsch det är värdsliga saker" om någon som någon var arg över. Så sant. DEt viktigast är att njuta i stunden. Mikrokosmos måste vara bra för att makrokosmos ska bli det.

Jag såg också dokumentären om tjejen som bodde med Masajer.Vilken kvinnogemenskap, men så sorgligt för de är helt maktlösa i en så kvinno"fientligt" kultur. Såg en annan dokumentär från Afganistan omkvinnor som brändes med syra i ansikten. Hela tiden ansåg männen att kvinnorna var sluga, falska,lockande och farliga om man inte höll dem inlåsta och separerade. De männen skulle åka på en stor PROPP!!!! Åter till ämnet: Jag tycker att jag som kvinna har det VÄLDIGT bra.