Svenska folket

Igår morse sa jag:


Caroline af Ugglas för hon är så udda i sammanhanget.

Malena Ernman för hon kan nog gå bra i Moskva.


Och för en gångs skull röstade folket nästan precis så.

Hade jag varit Blondinbella hade jag trott att det var tack vare min blogg jag och folket blivit så synkroniserade.

Men nu tror jag istället att jag blivit folket.

Det är såna som jag som ser och röstar.


Såna som mina barn tittar med ett halvt öga,

tycker alla låtar är töntiga och insisterar inte på chips.


När Tomas Ledin sjöng att det blev värre framåt natten var det samling, engagemang och mycket snacks som gällde vare sig man gillade musiken eller ej.

#1 - - Gudrun G:

Och såna som jag, jag tittade och hade Malena som enda favorit. Chips blir så kletigt i munnen, mörk choklad med pecan är bättre.

#2 - - H:

Tomas Ledin.. Det var väl Björn Skifs!!(?)



Jo det var märkvärdigt. Vi resonerade och kände precis så som du (fast vi tyckte t o m att Snälla, snälla var riktigt bra) och våra grannar som var på besök och som har Singstar o allt var inte alls med på noterna. Det var roligt att få anklaga dem för att avvikande musiksmak efteråt, fast det nog egentligen är vi som är lite eljest i grannskapet.



:) H

#3 - - Mattias:

Malena! För rösten och framförandet, som blir ett slags honung, fast utan klet, om något sådant låter tänka sig. Är manna månne en bättre metafor? Men mest ändå för den hon är, helt upp i taket knäpp som bara Pippi Långstrump och Meryl Streep före henne.

#4 - - MB:

Enig med dig Harpasione! Vi är folket, du och jag...

#5 - - Anonym:

När jag tänker efter var det nog smörkola jag tänkte på. Fanns det såna i huset med den vita piedestalen? Vi slapp sidenkuddar åtminstone... (Så låter vanlig schlager.)

#6 - - Franck:

Jag vet inte om de Gaulle var värre när han sa 'L'Etat, c'est moi!' (Staten, det är jag.), men jag tror ni har rätt, i det här fallet iallafall. Det var fullt ös uppe vid TVn, men där satt inte vi tråkmånsar. Vi sprang upp när Malena vunnit och kollektivhusbarnet som låg i saccosäcken vred sig och sa förtvivlat 'Det är inte sant!' Han leddes ut och fick förmodligen bäras hem.



Torsten utanför Glimåkra (Glimmare som han sa) brukade inte säga 'åbäka sig' när han såg sånt på TV; han sa med eftertryck 'Det liknar ingenting!' (De lignar ingenting! på göingska.) Han skulle sen ha visslat lite på en återkommande favorittrudelutt, ha ställt sig upp och sagt, lite glosögt efter TV-tittandet, 'Naj, om man skulle fora krägen'. Margit skulle ha suttit kvar, som förhäxad av de glittrande kreationerna (det här var innan man ens kunde tänka sig att tappa kläder eller ha för lite kläder på sig, inte heller på TV). Jag hade stort nöje av din tidigare 'Huset där allting bor'! Och den titeln gör mig mer nyfiken...

#7 - - cruella:

Jag blev jätteglad över att mina två favoriter kom främst:-) Ernman är ju för rolig, vilken intensitet genom rutan!

#8 - - Anonym:

" mamma jag drömde så bra inatt sa H, - jag drömde att de feldiagnosticerat T och hon hade bara syrebrist! När hon fick massa syre så kunde hon prata och gå igen..." sedan med tårar i ögonen; fan vad jag önskar att det var så!

Ja, Så är det ju! /Ull.

-Som tillsammans med H i lördags tippade Malena som etta coh Uggla som tvåa eller trea! ( fast vi röstade ändå på Molly Sande'n för min kompis Celinda har sytt hennes klänning!!)