Tjoho!

Jag har överlevt oväntat länge.

Redan!


Har varit hos min läkare idag.


Eftersom jag inte hade några fysiska krämpor att åtgärda,

(jag säger ju det, jag är inte sjuk),

så passade vi på att diskutera mig som neurologpatient.


Med den form av sjukdomen jag har,

dvs att både armar, ben, tal och svalg är drabbade brukar överlevnaden vara bara några få år och med den försämring hon såg efter att jag opererade hålet i magen trodde hon inte jag skulle leva så här länge.


Haha!!


Och jag kommer inte att dö imorgon heller!


Upprymd är ordet.


Hur länge ska jag leva då?


Sommar 2010 är delmål ett, sa jag.


Minst.


Vilka faktorer är nu viktigast för hur länge det blir?


Lungorna, sa hon.

Att du andas och inte får lunginflammationer.


Ska jag tänka på, sa jag.


Men hon glömde många faktorer.


Att jag har tre barn.

Att jag spelar Betapet.

Att jag har en arme.

Att jag älskar sås.

Att jag måste se nästa avsnitt av Andra avenyn.

Att jag har en blogg.


Det är tungt.


Det är lätt

att leva.

#1 - - liten:

du underbara,med en sådan syn på livet kommer du leva längre än så,tänk om flera såg livet ur din vinkel...

#2 - - liten:

och naturligtvis, puss på pannan, så oartigt av mig,förlåt.

#3 - - Mattias:

Ur evighetens perspektiv

är ögonblicket som ett liv.



... skrev Kumbel Kumbell (eller Piet Hein som han egentligen hette, den gode dansken)

#4 - - Mattias:

Om man ska vara petnoga skrev han såhär:



"I evighetens perspektiv

er øjeblikket som ett liv"



Ska man det?

#5 - - Mrs Li:

Åh vilka goda nyheter, jag läser hos dig, på en onsdagsmorgon i april när solen lyser! Jag är glad för din skull. Jag beundrar ditt mod och din vilja!



Det är stort. Det är kärlek. Och liv.

#6 - - AnnaMaria:

Nu när andra skrivit kloka små ord kan ju jag inte vara sämre.



Arthur Schopenhauer skrev:

"Att övervinna svårigheter är att uppleva den fullständiga fröjden av att existera."



Jag tycker det stämmer bra!

#7 - - cruella:

Inga kloka ord från mig men en hjärtlig och varm önskan om att du kommer att uppfylla de mål du sätter upp för dig själv.



Andas är viktigt. Förstås.

#8 - - Ann-Sofie:

Skönt att höra att du inte är sjuk och att det inte finns krämpor att åtgärda! Är det någon som kan nå delmålet så är det nog du med den kanske viktigast faktorn - livsglädjen - som är så framträdande när du skriver. Jag är emellertid just nu oerhört nyfiken på hur det går till när reklaminslagen dyker upp i en blogg. När jag idag läser ditt inlägg och klickar fram kommentarerna kommer det en ruta med "Hur gammal blir du? Nyfiken? Gör vårt test på www.levlangre.se". Hur går det till?

Puss i pannan!

#9 - - Mattias:

*s (åt Ann-Sofies kommentar)



That´s magic...! Den där där uppe har humor. Påminner om när en god vän som ligger i vårdnadstvist här i Chile där jag bor, och först efter stora ansträngningar lyckades få reda på var mor och dotter bodde. På calle "los decapitados", visade det sig. "De halshuggnas gränd". Till saken hör att både mor och mormor (som hade sina fingrar med i det fula spelet) hette Maria Antonieta...

#10 - - wettexvärlden:

Du är fantastisk! Tack för att du ger mig perspektiv på tillvaron och puss på pannan!

#11 - - Anonym:

Go T, Go!

#12 - - Jenny:

Livet är märkligt och har många märkliga vägar. Aldrig kan man förutspå när någon skall lämna livet trots medecinska spekulationer, prognoser och diagnoser. Min älskade morfar avled i förrgår. Pigg, kry, hurtig som tusan och springer fortare än mig med sina 82 år på nacken. Egentligen var det mormor som var det stora orosmomentet, efter svåra komplikationer efter en operation så trodde vi hon skulle stryka med. I stället blev det morfar, som just fick beskedet att hans hustru var akut dålig och fick strax efter en hjärnblödning och gick således bort. Mormor är stabiliserad och återhämtar sig men har just fått veta att hennes man gått bort medan hon legat nedsövd. Allt känns nu mycket konstigt. Men när jag tog farväl av min morfar så kändes det också naturligt.

#13 - - Anonym:

Mer sås, barn och bloggar åt folket!

#14 - - Franck:

Du är starkast av oss alla! Härifrån bara känslosam medvind!



Vårkram från Franck i Skogen, som sakta, sakta tinar upp

#15 - - Franck:

Och får jag länka till ännu en fin Berglin? 2680481.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/artikel2680481.svd

F i S (just en snygg förkortning...)

#16 - - Ylva L:

Grattis till både dig och oss! Vi i blogg-armén ska koncentrera oss på goda hejarop, skogskommentarer, tacksamma eller rörda pussar i pannan, tänkvärda länkar och annat stimulerande - så får du koncentrera dig på sås, betapet och andra avenyn. Din närmaste armé får fortsätta att se till att du får mat, omvårdnad och kärlek mer handgripligt. Och så fortsätter vi allihop att andas. Okej?

#17 - - simon:

det var goda nyheter, framför mitt fönster byggar skaterna bo, men de tas bort varje gång av en arg granne, men hela tiden kommer de tillbacka och börjar bygga sitt bo, bara liten rolig historien mvh

#18 - - Anonym:

det var goda nyheter, framför mitt fönster byggar skaterna bo, men de tas bort varje gång av en arg granne, men hela tiden kommer de tillbacka och börjar bygga sitt bo, bara liten rolig historien mvh

#19 - - O:

Lycka till med det fortsatta kämpandet. Ser fram emot många blogg-rapporter. Alltid lika spännande att få läsa senaste tankarna och funderingarna. Och få perspektiv på tillvaron. Håller tummarna för att du får fortsätta njuta av god mat med härlig sås. Men se till att det inte hamnar fel.

Ha en bra dag!

Puss på pannan!

#20 - - Kicki:

Glada nyheter, och solen skiner och våren är här. Jag har alltid gillat april. Kram - och så klart en puss i pannan till dig.

#21 - - Mattias:

Nåja, döende är vi ju alla, strängt taget. Läste igår på Aftonbladet tror jag det var om en snubbe som dött i en motorcykelolycka i tjugoårsåldern men av skicklig ambulanspersonal blivit återkallad till denna jämmerdal (eller hur man nu väljer att se på jordelivet). En av konsekvenserna var att han blivit alldeles orädd; det var så skönt att mula, så det var inget han la ner någon krut på att undvika.

Än är vi tillsammans, ett stort skönt sällskap i ditt ombonade bloggrum, men när uppbrottstimmen kommer... så får vi se vem som väntar på vem i slänten vid stenbron vid ån... Inte säkert att du kommer dit före någon av oss andra, lika lite som Skorpan hann först.

#22 - - HME:

Ho, ho, sommaren 2010 är ett delmål även för oss!



Jag blev uppgraderad till en äldre femårsklass detta år och hade väl tänkt utnyttja det till att genomföra en ytterligt framgångsrik tävlingsäsong i kraft av min ungdom, men den chansen har jag vid det här laget slarvat bort genom för mycket hostningar och jobb. (Tycker du inte alls synd om mej? Nehej..) Nåväl, jag satsar på en formtopp sommaren 2010 istället, en konditions-, teknik- och humörmässig sådan.



Så här virtuellt kan man väl få kramas fortfarande!

/kusin H.

#23 - - HME:

För övrigt så har L. utvecklats till en mästerlig frihandssåstillverkare!



/H