Mat

 

Jag blir deprimerad av äcklig mat.

Kallt mosat ägg.

Varm lös äggula är jättegott.

Kall, äckligt.

 

Jag blir deprimerad av mat som ser äcklig ut.

Mixad köttgryta ser ut som koskit.

Jag hatar mat som är sträv och klibbig och fastnar i gommen och halsen och på tänderna.

All kött och fisk är strävt.

 

Ska faan vara kock åt mig.

 

Jag blir tyvärr inte gladare av näringsdryck i slangen.

Syntetiskt jordgubbsdoftande smet som sägs innehålla allt jag behöver.

Bah!

Var är lykopenet? Blåbärens antioxidanter? Det där fantastiska som uppstår när man kombinerar tomat och broccoli? Trattkantarellers mystiska och outforskade beståndsdelar?

Har de verkligen tillsatt det?

Vem vet vad jag behöver?

 

Sås behöver jag.

Hal, varm, vacker, lös mat.

Som ångar, doftar och smakar salt, syrligt och lagom sött.

 

Jag ska försöka hålla sväljmuskulaturen igång fram till jul.

Gapa och svälja det som blir.

 

Gott i alla fall med kokta morötter som man mixar länge och väl med en klick smör. Blir fluffigt, halt och vackert.

Pressad citrus med förtjockningsmedel är en höjdarefterrätt.

 

När jag var liten lekte vi Bo och Jobba.

Vilka välanpassade samhällsmedborgare!

Man byggde ett bo och valde ett jobb,

jo vi hade med sånt som hemtjänst också.

Lönen betalades i rönnblad.

De var ju så fiffiga, som hela sedlar fast man kunde ta loss små enkronor.

Två byggde ett höghus i ett träd.

Till slut hade alla köpt varsin insatsvåning. Man vill ju bo tillsammans.

I affären i gamla vebon köpte vi mättesmedel (små bitar av tjärpapp). Mat hade vi rationaliserat bort.

 

Inte visste vi att det fanns något som hette näringsdryck

#1 - - Maggan:

Jag säger bara det, dopp i grytan! Halt, salt, slemmigt och supergott. Nedsköljt med julmust i tesked, och kanske en snaps i "knappen" på magen.Längtar efter kommande Taikon-kaos-jul....

#2 - - Mattias Sigurdsson:

Ack tider...! Jag hörde om en dagisflock som lekte Ullared, jag. Först: stå i kö... handla... stå i kö...



Barn är konstiga människor.



För att inte tala om vuxna...

#3 - - Sussi R:

Känner igen mig så i barndomslekar ute i naturen,vi lekte också "jobba och bo" på somrarna. Vi gjorde kaffe också, jord och vatten rördes till slät brun soppa i plastmugg med träpinne i som vi "mammor bjöd varandra på" på kafferep när "barnen" sov och "papporna" var på jobbet.......Ville man ha socker i strödde vi på lite kruskräppafrön...



Numera är mitt bästa mixtips...som jag dricker nästan varje morgon för att det är så himla gott....och för att jag fått för mig att rått ägg är supernyttigt



1 banan, 1-2 glas apelsinjuice, 1 rått ägg mixas länge så bananklumparna försvinner, jag dricker med sugrör.....halt , fluffigt och supergott och jag får en smak av sommaren..



Kram Sussi

#4 - - Elin:

Hur i hela friden ska vi våga laga mat i helgen? Nu är kockis vettskrämd.

#5 - - Ylva L:

OJ, vi skulle verkligen byta!

Du skulle kunna få äta och njuta av varje måltid och jag skulle ta mättesmedlet. I alla fall om jag fick choklad (i vilken form som helst)ibland.



Jag lekte aldrig Bo och Jobba. Jag bodde bara. Lagade geggamat av olika slag - kanske DÄRFÖR som jag inte är så känslig för hur maten är - allt är godare än geggamoja med barr.



Svälj hela julen!

#6 - - Mari:

Vi lekte Barnen från Frostmofjället och strävade fram dragandes vår lillasyster i pulka, medan vi längtansfullt tittade in genom fönstren hos folk som hade tak över huvudet. Ibland lyckades vi få jobb, som till exempel med att vispa amalgam hos tandläkaren...

#7 - - O:

Mosat ägg väcker minnen!

Löskokt varmt behöver bara mosas med lite salt.

Hårdkokt, lägg i en klick smör (kanske grädde också) och lite salt och mosa - ät det kallt eller värm det lite i mikron. Supergott. Gillar du kaviar så blanda i det också.

Såg i går kväll på programmet "Halvåtta hos mig" på 4-an. Värdinnan gjorde champinjonhattar fyllda med KarlJohans-svampröra. Det mystiska var att det fanns ett pulver som gav riktigt god svampsmak enligt programmet. Jag vet inte, men det kanske är värt att leta efter. Eller om någon som har torkat trattkantareller provar om det går att stöta sönder i mortel kanske och blandar i en god sås.

Ha det bra och njut av att november är slut och december har börjat med sol och härligt frisk luft.

Puss på pannan.

#8 - - ewa:

Jag tror du är poet! (Och kock)

mvh ewa

#9 - - MB:

Jag trodde Bo och Jobba var namn på två figurer!!

Vad tokigt det kan bli. =)