Sören

Sören var min klasskompis på gymnasiet.
Jag var lite kär i Sören.
Några år efter gymnasiet hörde jag att han tagit livet av sig.
Jag tror till och med att jag såg dödsannonsen.
Men det gick inte in.
Under alla år som gått har jag ideligen drömt att jag har träffat Sören.
Vi möts, vi kramas, vi är glada.
Jag säger:  Men, jag trodde du var död!
Han säger: Nej då, det var bara ett rykte. ,
Alltid samma känsla av glädje och lättnad.
Ibland kommer jag ihåg drömmen genast när jag vaknar. Då ligger jag och tänker på vad som är sant och inte sant.
Ibland ligger drömmen kvar gömd tills nästa gång Sören dyker upp i tankarna. Då är jag helt säker på att han lever, jo, för jag träffade ju honom för ett tag sen, vänta när var det...
Nu var det längesen jag drömde drömmen. Hoppas den kommer tillbaka.

Jag skulle så gärna vilja att det här inlägget når fram till Sörens mamma, om hon lever.

Större under än så har skett på den här bloggen.
Jag väntar och ser.
#1 - - Anders:

Trevligt sommarprogram. Hörde det som POD lite sent. Riktigt skön musiksmak du har. Hoppas du blir frisk.

#2 - - Peter:

Efter att ha läst hela? bloggen med från start juni 2007 har jag reflekterat över flera saker. Livet/döden, det självklara i att vara frisk, fast det inte är så självklart...



Om nån frågar vad jag skulle göra om jag blev sjuk i t ex als - För en vecka sen var jag tvärsäker: jag skulle hellre dö.



Nu är jag inte så säker längre. Det som är sant idag kan omvärderas i morgon. Det svarta blir grått, det självklara idag kanske blir morgondagens lyx, något som är värt att leva för.



Vidgade vyer. Tankar förut knappt tänkta. Ett hastigt ihopkastat testamente, bara i fall att. Du har i alla fall påverkat mig.

#3 - - mAria:

Hej Harpasione. Jag hörde intervju med dig i P1 i radio i kväll. Nu vet jag hur du låter när du pratar med talsyntesens hjälp. Det var intressant och spännande. Du låter mycket finare när du skriver bloggen och min hjärna lägger rösten, måste jag säga. Vilken glädje att du gör bloggen, vilken tur att du finns. Vilken lycka att du har den där styrkan att orka.

#4 - - mAria:

PS. Jag var också kär i en Sören. Konstigt nog blev sonen jag bar på lik den där Sören, mer än han var lik sin far. Trots att Sören inte kom mig nära fysiskt. Som om tanken och känslan danade barnet i magen. Min Sören lever fortfarande. Fast inte med mig.



#5 - - Eva Blomkvist:

Jag håller tummarna att Sörens mamma ser dina rader. Kram på dig

#6 - - annika:

Drömmar är fantastiska. Själv har jag försökt styra mina drömmar ibland... drömde till ex att en situation hade slutat helt annorlunda än vad den gjorde i verkligheten. Drömde om det hela eller vad man ska säga...skön känsla. Hoppas Sörens mamma får läsa dina rader!

#7 - - regnnatt:

Ja, jag hoppas att Sörens mamma läser! Att vissa under får ske. Att du får drömma. Igen.

#8 - - Cattis:

Jag vill tacka för ett fantastiskt bra sommarprogram Det var många tänkvärda ord som jag kommer att bära med mig.



Tack än en gång!



Kramar

Cattis

#9 - - anita:

hej vill bara skicka en liten söt historia ..en tjuvfiskare fick opp två stora humrar just då kom länsman fram o sa jaha du har fiskat opp två humrar ? jag sa tjuvfiskarn det här är mina tama humrar..dom kommer när jag ropar när dom är i vattnet , visa det då sa länsman, och tjuvfiskaren kastade i humrarna o länsman sa ropa på humrarna nu då fiskarn sa ...vilka humrar. kram

#10 - - Jenny:

ja det kommer snart nå Sörens mamma, det är jag säker på. Men var bodde du och den där Sören då undrar jag lite nyfiket?

#11 - - Jenny:

Förresten så drömmer jag ofta om min morfar som gick bort för drygt ett år sen. I bland är han död i mina drömmar och i bland levande, det är alltid en mkt speciell känsla att vakna och ger många tankar. I bland tror jag att morfar faktiskt säger något till mig genom mina drömmar.

#12 - - Marianne:

Hej Tina!

Igår satt jag i matsalen på jobbet och mina kollegor berättade om ditt sommarprogram. Efter en tids letande hittade jag länken. Vilket otroligt bra program du gjorde! Jag är glad att jag fick höra din hoppfulla inställning till livet. Min kompis fick i tordags veta att hon har bulbär ALS. Hela helgen har har varit hopplös. Men hoppet kom tillbaka när jag hörde dig. Tack för ditt program!

#13 - - Mattias:

Apropå drömmar och folk som gått över: Birgitta Stenberg pratar gripande och intressant om det på Sommar idag. Bland annat hörvärt.

#14 - - Vanilla:

Det är något speciellt med gamla kärlekar. Det kan ha gått hur lång tid som helst sedan jag tänkte på dem senast, men ändå hugger det till i bröstet när jag får reda på att de har träffat någon annan. Hur kommer det sig egentligen?



Fint inlägg!

#15 - - Vanilj:

Fantastisk bra sommarprogram! Det kommer jag att bära med mig för alltid.

Tack.

#16 - - Håkan o Gerd igen:

Jo visst kan dom spela spratt där från andra sidan, men också hjälpa till. Som Gerd nyss när jag hittade ett nytt kantarellställe!

Och både döda och levande gamla kärlekar kan mötas i drömmen

Håkan

#17 - - Mattias:

Härligt att läsa den kommentaren, Håkan!

Lyssna gärna på Birgitta Stenbergs sommarprogram, hon pratade bland annat om sorgen efter en älskad livskamrat.

:-)

Mattias

#18 - - Kicki:

Hej Tina! Jag tror att du och jag jobbade tillsammans i Härjedalen på Ramundbergets fjällgård i slutet på 80-talet. Du var där tillsammans med din syster. Jag heter Christina och är från Skellefteå och jag ringde dig hem en tid efter hemkomsten minns jag. Kände igen dig på kortet inför sommarpratet och blev djupt berörd av ditt program. Hoppas du minns mig.

#19 - - Teresia:

Jag hoppas och ber till Jesus att allting ska gå bra på sjukhuset och att du blir frisk från lunginflammationen.

Ser med glädje fram emot att läsa din blogg igen!

Vill önska dig Guds frid.

Kram från Teresia



#20 - - Mia:

Det var en tid sedan jag lyssnade på ditt program som var som en värmade filt i allt det grå. Speciellt har några av dina rader om trädets vara eller icke vara etsat sig fast och jag var tvungen att spela upp ditt program flera gånger för att kunna skriva ner dina fina formuleringar som jag nu fortfarnade läser med stor behållning.

Allt gott till dig!

Mia