Jag betraktar livet som en vän, sjunger Kjell

Anders!
Jag säger bara tänk inte på framtiden om den ger kalla kårar.
Lägg dig på din skönaste kudde och känn hur du kan röra huvudet så du ligger skönt precis hela tiden.
Jag är inte starkare än du.
Om man skalar av oss ligger vi alla där som hudlösa russin i fosterställning.
Vad är du rädd för?

Drick en flaska passionsläsk och tänk på mig.

Några frågor så långt?

Ja, hur kan ett russin ligga i fosterställning?

Jag säger bara,
det löser vi..
#1 - - Sussie:

Ja...vad ska jag säga??...du finner alltid så bra ord för att beskriva saker!! Klart att det löser sig!!

Sedan jag hörde ditt sommarprogram i radion och insåg hur inskränkta och trångsynta och framför allt RÄDDA vi människor är för ALLTING!! Sedan den dagen har jag bestämt mig för att LEVA...fullt ut...allt löser sig!! Inte tänka på vad som kan hända, det som man inte kan påverka menar jag... men jag kan påverka mycket.

Jag arbetar för mycket, har gjort i många år, håller på att byter nu...till mindre tid...mindre pengar...och jag bara längtar!!

Eller vad sa jag nu mindre tid??? MER TID MENAR JAG...MER TID ATT VARA HEMMA, ATT UMGÅS MED NÄRA OCH KÄRA!!!

Sedan ditt sommarprogram och sedemera din blogg så strävar jag efter att göra som du!! Ta vara på dagen, och göra den så bra den kan vara.

Många stora kramar till dig! När jag kommer hem i kväll ska jag ligga som ett russin i fosterställning och bara njuta!! Kram

#2 - - Mattias:

Var gång jag stöter på ett russin i fosterställning hädanefter kommer jag att ha dig i tankarna, Tina, det törs jag nästan lova. Samt förhoppningsvis komma ihåg vad det hela handlade om. "Det fixar sig", typ.



Jag såg livet självt i en meditation häromdagen. Det är en väldig obarmhärtig kvarn. Vi mals ner och våra egon blir en enda massa. Alla skillnader upphör. Lidandet förvandlas till en lovsång. Det är mäktigt och märkligt.

#3 - - Anders:

Ylva L, Du behöver väl inte ursäkta Dig... :)

Tvärtom, jag tackar Dig, Bitterfittan och Harpasione, för era försök att ingjuta mod i mig! Tack!

Jag ska försöka att se världen i ett annat ljus.

Jag ska försöka att inte låta rädslan krympa mitt liv.

- Och jag ska dricka passionsläsk och tänka på Tina!

:)

#4 - - Anne-Marie:

Ren och skär terapi-poesi.

#5 - - Franck:

Ja, det löser vi med all säkerhet! Men vi kommer så klart ha frågor på vägen. Att bjuda in till frågestund är bland det största vi kan! Då breddar vi, går andra vägar, tänker nytt. Vad är du rädd för, är en bra fråga!

#6 - - Solstrålen:

Nej, nu satte du griller i huvudet på mig. Här har jag rusat runt i fem butiker utan att hitta passionsläsk. Trocadero, Portello, Citronsoda, RC-cola, krusbärsläsk men tji passionläsk.

#7 - - annika:

Att kika in hos dig, gör mig alltid glad. Du är fenomenal med orden och att ingjuta oss andra stackare lite mod :) TACK!

#8 - - HME:

Trocadero är också bra.

#9 - - Malin:

Hej jag ska oxå dricka passionsläsk och tänka på dig!

Jag tänker på dig anders!

Kram, Malin!

#10 - - Mattias Sigurdsson:

Anders, får jag sentomsider stämma in i godarådkören?



Har du funderat på hur du skulle bära dig åt om en björn kom emot dig? Spela död, vettdu, låta den nosa bäst den vill. Så går den nog sen.



På samma sätt är det med känslor som ångest och depression. Låt dem hållas. Gör inget motstånd. Så går de sen.



Då märker du förmodligen att de hade nånting med sig, nåt värdefullt. Det är en magisk björn...



Det, och så passionsläsk då...

#11 - - Hedda:

Hej alla!

Är det så fel att vara rädd och liten då? Måste man vara så stark? Jag har varit rädd sen jag föddes. När de andra barnen klängde uppe på skoltaket hoppade jag lungt och stilla hage nere på marken, men vet ni vad? Det var inte jag som pinades med sårskorpor var eviga dag. Och jag gillar att vara rädd det är jag. det hindrar mig inte i mitt liv för jag har ingen längtan efter att gjöra de där hemska sakerna. Ibland blir det så ändå, att man måste vara med om hemska saker och då håller jag någon jag älskar i handen och klarar av det fast jag är rädd.

#12 - - Francke:

Det är väl upp till var och en att bestämma hur man vill leva (så länge man inte skadar andra)! Men när du skrev passionsläsk, så tänkte jag genast på Apotekarnes röda passionsfruktsläsk (visst hette den bara passionfrukt?). Men nu när jag skriver det, så är det så uppenbart att det är Passionsläsk du menar, om jag får välja, och OK: I'll drink a case (=jättemycket)!

#13 - - sussie:

Jag tolkar passionsläsk precis rakt upp och ner...VÄLJ DEN LÄSK SOM GER JUST DIG PASSION...för vissa kan det vara kranvatten...

#14 - - Ylva L:

Är inte rädd och försiktig olika saker?



Att vara rädd är väl inte så himla kul? Den känslan tar energi, som man skulle kunna lägga på annat.

Att vara försiktig och inte gilla vissa lekar eller aktiviteter är en helt annan sak. Alla behöver inte bli bergsklättrare.



Och jo - jag tycker att det är en poäng i sig att vara stark. Det betyder inte att man slår sig fram i världen, det betyder inte att man måste visa framfötterna och inte heller att man tror man är gjord av något okrossbart ämne. För mig betyder det att man är trygg i sig själv och klarar av att vara öppen mot omvärlden. Personligen tycker jag att jag blir friare ju mindre rädd jag blir. Sedan klättrar jag fortfarande inte i berg, för det lockar inte mig heller.

#15 - - Matias:

Jag tycker Ylva talade klokt där. Inget fel på sårskorpor. Det är väl inte det det handlar om?



Allra friast blir man när man går rakt igenom sin rädsla och kommer ut på andra sidan, tror jag.



Inget fel i att hålla handen. Men bara till en tid. I längden är det sin egen hand man bör hitta.