Den stora dagen

Jag satt där framför publiken och tänkte
Att det här var den enda väg mitt liv kunde ta.

Som när man släpper på fördämningen man byggt i bäcken.
Vattnet som letar sig fram.
Men det finns bara en väg det kan ta.

Ibland tror vi att vi väljer, men vi kan ju alltid bara välja en.

Mitt liv tog mig hit.
En bok, en publik, en massa blommor.
Snyft och skratt.

Det blev så väldigt varmt där vi satt.
#1 - - Håkan:

#2 - - Mattias Malmgren:

Jag tackar för att jag fick vara med på boksläppet på Örebro stadsbibliotek. Med sång och musik, uppläsning ur boken, möjlighet att testa ögondatorn och till och med en kort pratstund med författaren själv blev det en mycket givande och fin stund som gjorde djupt intryck på mig. Jag lägger en länk till några bilder som jag tog med min egen kamera under eftermiddagen om någon vill se (hoppas bara inte det är någon som har något emot att vara med på bild, i sånt fall får ni väl mejla mig på [email protected] eller ta bort det här inlägget ). Här är länken i alla fall:



http://www.dropbox.com/gallery/25616446/1/bok20110427?h=44c50b

#3 - - Håkan:

Förutbestämt, fritt val eller slump, jag tror nog att vi har ett val. Att vi oftast väljer rätt men att vi också ofta inte vet vad vi väljer. Det blir ofta bra ändå, men bestämt i förväg tror jag inte!



Bra som sagt verkade det ju blivit. Och det kunde väl inte undvikas, med sådana texter och sådana vänner måste det bli bra ;)

#4 - - L8:

Fint! Att livet tog den vägen och du hänger på. Dina ord är som hårda syrliga karameller-underbart läskande men skaver ändå i gommen. Tack./L8

#5 - - annika:

Och jag var inte där... Jag blev uppbokad på jobbet och kunde inte säga nej. Tyvärr! Men jag läste om dig i NA och jag säger ett stort grattis till boken!

Och det är tur att vi inte vet alla vägar som bäcken tar...

#6 - - Anita:

Ett stort fång blommor till dej o grattis kram

#7 - - Irving:

Varmt blev det. Och helt fantastiskt! Jag satt faktiskt själv där och undrade om det hade blivit en bok om allt hade varit annorlunda. Men just när vi satt där i värmen och all glädjeblandad sorg så kändes det så på riktigt. Man ville inte vara någon annan stans just då. Tack!

KRAM

#8 - - Anmaja:

Grattis till din bok,

som jag ska se till att få tag på

även här nere i sydost, Kalmar.

A

#9 - - Ylva L:

Jag är inte glad att ditt liv kom att innehålla denna sjukdom. Men oerhört glad att du är stark nog att göra så fantastiska saker trots den.



Det var varmt. Tycker värmen syns på bilderna. Vilka otroligt fina fotografier Mattias!

Ni som inte var där kan väl omväxlande lyssna på Tinas sommarvals http://www.youtube.com/watch?v=XXJ7TvSJuCU

och sommarprogrammet http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=3713648



så är det ju nästan som om ni vore med....

(Evelin - har letat efter er på Youtube, kan ni inte lägga in den sången så får vi njuta igen?!)

#10 - - Karin:

Hej!

Jag läser alltid din blogg!Grattis till boken!Jag tänker köpa den så snart jag kan.

#11 - - Franck:

Jättefina foton från ditt Boksläpp! Fint att se så många av dina nära och kära. Och sommarvalsen av Thomas, jag missat, va fin. Det är du, Emma, Astrid och några till som har egna valser!

Jag hoppas du kommer till en brasa, med solskydd, för det verkar trots allt som om vi får kvällsol!

#12 - - Kajsa:

Jag kan känna igen den känsla du beskriver. Och jag har ändå inte slemsug...

#13 - - mAria:

Jag var ju inte där men har sett bilderna. I natt, valborgsmässonatten drömde jag att jag hittade dig sittande med assistenter och annat folk i mitt kök ( som nu är nymålat, vitt). Du var solig, ljus, klädd i pastell. Jag blev SÅ GLAD! Stämningen var varm och lycklig. Tror det var ditt boksläpp till mig. Hur beställer man boken? Kan man få en ledtråd.

#14 - - Kristina S:

Och jag var inte där... Det var riktigt synd att missa det. Tack Mattias för bilderna, de förmedlar stämningen. Och så var det ditt leende, Tina. Du har pratat bara om ögonbrynen. Kommer munnen i nästa avsnitt?

Har sett en underbar film idag, "The King's speech". Rekommenderas!

Jag tror inte att allt är förutbestämt. Men kanske ibland känner man sin kraft i efterhand, och då är det "självklart" att det måste ha blivit som det blev. Men innan så underskattar man sig själv - kanske lite magiskt tänkande?

#15 - - Karin:

Åh vad härligt att få se bilderna, för oss som inte hade möjlighet att vara där!



OchTina jag är imponerad att du har kunnat följa denna hårda väg som livet gett dig. Och det vackra som du gör med av den vägen! KRAM

#16 - - lovisa:

godmorgon:D

#17 - - Taran:

Ditt liv tog dig dit!Det kändes så för dig:så är det!Per aspera ad astra,grattis Harpasione!Synd,att jag inte kunde vara med,men härligt att få ta del i allting via din blogg.Kram

#18 - - Irving:

En sak till som jag tänkte på, och som jag trodde att jag skrivit. När jag träffade dina fältbiologvänner där på boksläppet så önskade jag att jag varit mer naturintresserad då för längesedan. Inte just för naturens skull utan för alla fantastiska människor, jag missade massor!

Kram

#19 - - catrine linder:

#20 - - catrine linder:

Nu har ett ex. av boken hamnat i Västerhaninge. Ska lägga mig tidigt i kväll och läsa.........