Hur står det till?

Jag fryser in i märgen.
Kan inte slappna av.
Biter ihop tänderna.
Ont i huvudet.
Yr.
Vaxpropp.
Kan inte sova middag.
Inte slappna av.
Sa jag det?
Fast jag är förlamad.
Så står det till.
#1 - - Anna TS:

Det låter som min mamma. Fast hon har ms (om än långt skriden). Jag lider med er bägge.

#2 - - eva:

USCH
Det låter som när jag rullades in på operationsbordet, för en vaken-operation. Utom vaxproppen. Det som hjälpte då, jag önskar dig det, var en pyttepytteliten portion Sobril rätt in i blodet.

Svar: Hmm jag har sobril i skåpet...
Harpasione

#3 - - K:

önskar dig bättre!

#4 - - Mette Ottosson - fotograf Båstad:

Lilla hjärtat!

#5 - - Kristina S:

Vad hemskt! Men vad är orsaken?
Vi är slavar under våra kroppar. Och de rymmer så stora möjligheter till plågor...
En stor kram. Hoppas att det blir bättre snart.

#6 - - Ann-Marie Johansson:

Du finner ord. För mig är det inte lätt att finna ord till dig. Jag har läst det du har skrivit.Jag är här och tänker på dig. Om du vill det eller inte så vänder jag mig till Gud med min tanke: Förbarma dig över oss människor, Gud!
Din läsare Ann-Marie

Svar: Tack!
Harpasione

#7 - - Karin:

BLÄÄÄÄ
Fy så jobbigt. Hatar att vara kall och frysa och alla problem det för med sig.
Mina värmehjälpmedel:
Elvärmda sulor, kan fås på remiss, man får betala en del själv.
Elvärmda vantar, kan också fås på remiss. Ofta får man skaffa själva vanten själv så får man värmetrådarna insydda. Viktigt att det inte är ett "teddytyg" på insidan vanten utan ett slätt foder - blir inte något värmeeffektivitet annars.
Hederlig varmvattenflaska (finns på vissa apotek). Man fyller på ca 5 dl riktigt hett vatten och sedan är det viktigt att det inte är luft kvar i för då hålls inte värmen kvar och så ligger den inte följsamt mot kroppen. Värmeflaskan ska ligga i något tyg, t.ex. örngott, annars risk för brännskada.
Kol-påsar som man kan ha t.ex. i händerna. Blir inte lika varma som de där plast, med en liten metallbricka man ska trycka till på i, men håller värmen desto längre. (Finns ofta i jaktbutiker, även att sätta i skor.)
Yllekläder förståss.
Elvärme filt (jag avskydde alla elvärmehjälpmedel först men de är bra...).
Stickade yllemuddar att ha runt hand och fotleder.
Muff av fårskinn att ha händerna i - bra att båda händerna får "vara tillsammans", bättre värmeekonomi.
Jag har en portabel IR-värmare i Sverige som jag använder ute men det borde ju kunna funka inne också.
Ja, det var lite ombedda tips, hoppas något kan vara till hjälp.
Värmehälsningar från ett "kyligt" HK (bara drygt 20, för kallt för mina händer och fötter. Dr Lim tycker jag borde in och få dropp i 3-4 dagar men jag vill INTE. Det borde komma tillbaka lite värme någon månad till, lever på det hoppet så länge).
/Karin

Svar: Tack!
Harpasione

#8 - - Della:

Jag säger bara "Astas ullrike"...

#9 - - Ann2:

Shit!!
Tänkte säga fårskinn i alla former men du har redan fått det förslaget. Kanske vilar du nu i en liten sobrildimma?Hoppas någon lättnad - glöm ej pröva podcasten Värvet...

#10 - - M:

Ve och fasa ! Jag tror ändå att medicinen för dig när du känner så är låg dos sobril. Elisabeth Höglund med en svår cancer i magen, äter lyckopiller för att klara sig. Det kan vara lösningen på många små problem, åtminstone tillfälligt. Att man på lite kemisk väg få känna lugnet inom sig och kunna slappna av. Finfina tips (om det är vad du vill ha) på alla värmande och goa ullprodukter som värmer en frusen hand eller fot och kanske t.o.m. själen så gott.Prova, snälla.....dessa kombinationer, kanske upplever du ett litet under då.
Från en som vill dig väl

#11 - - Pia:

Fy farao för att frysa! Och detta är bara början av vintern... Och jag tycker inte vantar och koftor hjälper! Sådana saker måste värmas upp inifrån av min egen kroppsvärme för att bli varma och gosiga. När man inte har någon kroppsvärme att dela med sig av förblir vantarna kalla. Idag hade jag sjukgymnastik i en varm bassäng. Mmmmm! den halvtimmen var jag varm i hela kroppen! Härligt! Nu är jag hemma och fryser... Trots varm vetepåse i knät! Tänker på dig!!

#12 - - HME:

Yr och trött och kan inte slappna av och käkarna biter ihop sig själva.. Uuh.. Det låter nästan som att du får anstränga dig att behålla kontrollen över ditt förstånd och din förmåga att be om lindring där det är möjligt? Du har väl skrivit om det tidigare - hur du ibland nästan vill "ge upp" men sen kommer du igen på något sätt ändå? När nånting lättar lite och du lyfter ett snäpp från den mörkernivå du annars hålls på.. Eller?

Det är så bra, kanske inte främst för dig som inte får fly in i en mental dimma, men för alla oss i din omvärld som får se mer av dina tankar. (Du är ju inte heller något visset barn!) Och kanske hittar du något mer att förnöjas eller rentav skratta åt vad det lider..

Hjälpte sobrilen? Eller nåt annat?

#13 - - Ann-Marie Alexandersson :

Det jag önskar mest av allt är att jag kan hjälpa dig på något vis. Samtidigt dyker en obehaglig tanke upp. Eftersom jag i stora drag vet hur du har det och var du är inser jag att jag inte kan göra någonting så mycket för ditt välbefinnande. Då är det enkelt att erbjuda hjälp, något som kanppast förpliktigar alls. Usch, fula egotryne, Vik hädan!!!

#14 - - Ann-Marie Alexandersson :

mera: Du borde ha som en fårskinnsåkpåse med dragkedja. Det drömmer jag om ibland. Ute i stugan har vi elmadrasser. Det är också skönt när det blåser kallt "Blåser kallt" syftar på en gammal låt med Blå Tåget. Hoppas du sover nu.

#15 - - Helena:

Jag läser vad du skriver och det finns inga ord till tröst eller som passar sig.... Så jag sitter här och skruvar på mig, funderar över vad jag ska peta ihop i min rader. Det blir inte mer än så här, jag läser, tänker på dig och känner med dig. Otillräckligt...

#16 - - Anonym:

Hej igen
Såg just att det fallit bort ett o.... Blev "ombedda tips" istället för oombedda i mitt inlägg ovan.... Det är ju inte alltid man vill ha förnumstiga råd... Jag är rätt trött på det men har svårt att låta bli att "dela med mig" själv.
Hur som helst ytterligare ett oombett tips; här i HK finns det lite smarta öronvax-borttagare. Som en rundad pincett av genomskinlig plast som sitter på ett handtag med lite batteridriven lampa i. På så vis lyser själva pincett"benen" och man kan se bättre inne i örat och försiktigt dra ut vaxflagor. Mina Korea-födda barn får det hela tiden, enda tydliga fysiologiska skillnaden mellan östasiater och kaukaser säger vår vän som är läkare och också har barn från Korea; hårdare vax som lätt bildar proppar.
De där pincetterna kostar nästan ingenting och det är väldigt billigt att skicka saker härifrån (tvärt om andra hållet) så jag fixar gärna en sådan åt dig om du vill. (Förstår att det måste vara svårt att spola öronen för dig.)
Hälsningar
Karin

#17 - - Mooseeyes:

Mänsklig värme kanske förmår just värma något litet, om så bara för en kort sekund? Såg nyss Lasse Hallströmfilmen "An unfinished life" från 2005 med Robert Redford och Morgan Freeman bland andra. Den finns inte ens med i hans filmografi på svenska wiki! Lasse Hallström brukar lätt nedlåtande stämplas som regissör av "feel good"-filmer. Det är tydligen inte fint nog. Kulturknuttar är idioter som tycker så (de som tycker det). De skulle inte se en elefant om den så ställde sig framför deras ytterdörr. Jag talar om vad allt egentligen handlar om. Lasse Hallström har fin pejl på det. Varm i själen blir man också, inte minst av Morgan Freemans som så ofta ädla gestalt. /Mooseeyes

#18 - - KaosJenny:

ÅÅÅH... Vad drygt... Kram

#19 - - O:

I somras läste jag om en "klädskapare" i Linköping som heter Åsa Stenmark . Hon hittar på individuella lösningar för att skapa "kläder med funktioner". Blixtlås, knäppningar osv så det blir lättare att få kläder som passar och underlättar. Kanske hon har någon bra idé. Varm skön overall som är lätt att ta på och av kanske?
(googla på Åsa Stenmark eller Kläder med funktioner om du vill veta mer om henne)

Svar: Har köpt!
Harpasione

#20 - - Ann-Marie Johansson:

Att du svarar oss gör mig varm om hjärtat! Undrar om det finns någon reflektor som kunde reflektera tillbaka något av värmen?

Hjärtliga hälsningar från Ann-Marie Johansson