Försynen

Den blå sjöhästen
har ju små nackhår.
När jag upptäcker det blir jag glad.
Jag ser.
Jag får inte titta på mina assistenter
om det inte
ÄR NÅGOT.
Utan datorn
är blicken mitt enda kommunikationsmedel.
Nya assistenter
tar det ett tag innan jag vet hur de ser ut.
Ibland är det väldigt svårt
att INTE titta på assistent.
Står lutade över mig varsin sida om sängen.
Går in i mitt synfält.
Då blir det tusen frågor.
Jobbigt
men det måste vara så.
#1 - - Marianna:

Kära Harpasione! Tack för att du finns! Att läsa dina texter ger livet ytterligare en dimension, du berör, du utvecklar! Önskar jag kunde återgälda....

#2 - - Ann-Marie Alexandersson:

Jag är precis lika trög som vanligt. Trist att vara det när dina andra läsare förstår på ett mycket klokare sätt än jag. Kan/får du inte titta på dem för att du då tröttar ut dig? För att det inte ska blandas ihop med något du vill, det förstår jag. Men när det börjar en ny assistent borde ni väl få ha en fri halvtimme att bekanta er med varandra? Går inte det?

Svar: Det är mycket prat första gången vi ses så då ser jag mest datorn. Sedan måste de snabbt lära sig att om jag tittar på dem så vill jag något. Livsnödvändigt. För mig. Tror inte du är ensam om att inte förstå. Jag lever ett obegripligt liv.
Harpasione

#3 - - Anonym:

Kan inte första frågan vara: Är det något? Du kan blinka fortfarande, eller hur?

Svar: Nej jag kan inte blinka. Jag säger ja med ögonbrynen och nej är titta åt höger.
Harpasione

#4 - - Ylva La:

Jag som sällanbesökare imponeras av systemet. Att ni får det att fungera. Jag blänger lite hur som helst, på dig, på assistenterna. Kan höra och prata från ett annat rum. Men sitter ju helst nära, för att inte missa något. Och du klarar av situationen genom ditt skarpsinne. Hade en mindre begåvad person dött vid det här laget?

Men: sjöhästen? Kodnamn på en assistent som fått jobb hos dig trots att hon har fiskstjärt? Defintivt mer opraktiskt än slöja. Bär någon en sjöhäst i halsband? Eller leker någon i omgivningen med My little Pony? Vet inte vilket som är mest spännande.

Svar: Ska jag verkligen avslöja sjöhästen?
Harpasione

#5 - - Kristina S:

Åh ja, snälla, avslöja sjöhästen annars dör jag av nyfikenhet!Jag tog för givet att det var någon något naturprogram...
Annars: kan du inte kommunicera på datorn "Nu vill jag ha en lugn kvart utanför det vanliga systemet(fem minuter, tre minuter)då jag bara tittar på dig!" ?? En sorts parentes i den vanliga kommunikationen? Kanske inte första dagen, men så småningom. Den rättigheten måste du bara ha!

Svar: Men tänk om tracken slemmar igen under de fem minuterna? Och jag får ett skräp i ögat ? Inte alls omöjligt. Då sitter jag där. Nä då spelar det mindre roll hur assistenterna ser ut... Och sjöhästen den bor i taklampan...
Harpasione

#6 - - Anita:

Harpasione du får gärna avslöja sjöhästen o varför den e blå med småhår i nacken. Jag är nyfiken ...tittar in i morgon o ser om nackhåren har vuxit på den:) PS intressant skrivet Ylva La!

#7 - - Åsa Lundström:

Att inte kunna blinka...går inte ens att föreställa sig hur det är! Jag instämmer fullt i Mariannas hälsning till dig.

#8 - - Mari:

På ett av de ställen som jag bott på såg jag återkommande olika djuransikten i mönstret på badrumsgolvsmattan och på ett annat syntes människoansikten. De blev liksom mina vänner eftersom jag såg dem så ofta. Är det lite så med sjöhästen? Och hos mormor och morfar bildade fuktfläckarna i taket figurer som såg mänskliga ut.

Svar: Jag känner igen det där men sjöhästen finns mer än så.
Harpasione

#9 - - Kristina S:

Tack för Ditt svar, Harpasione. F...n också, att du ska vara fånge i en begränsad informationskanal. Har försökt tänka ut en lösning, men lyckas inte.
Hälsningar till sjöhästen i taklampan!