Mitt sommarlov

Första dagen närmar sig kväll.

Jag har varit inomhus hela dagen.

Ett barn väck hos kompis,

ett yr omkring i grannskapet,

ett surt under filt.

En stiger upp elva och äter frukost,

en kommer hem efter översovning och har just ätit frukost när jag just beställt stekta köttbullar av assistenten.

Mannen på jobbet.

Här sitter jag och försöker dirigera.

Utan taktpinne.

Utan partitur.

Med orkestermedlemmar yra som höns.

Utan tupp.

Imorgon spås kallt heldagsregn.

Jag har en gammal Rosa Pantern film jag ska se.

#1 - - liten:

vid dessa regniga dagar är det tillåtet att krypa upp i soffan och titta på film med barnen hela dagen,att göra ingenting,utan att få prestationsångest....jag gillar regn!!

#2 - - Franck:

Jag gissar att du verkligen har möjlighet att 'observera' mönster och företeelser, som vi vanligen inte har möjlighet alls att se (eftersom vi föräldrar i hög grad är agendaskapare i hemmet). Men det tror jag att du alltid har varit vass på när jag tänker på din iakttagelseförmåga! Vi har prov på den varje dag (ja, ibland går jag ner i ditt arkiv och kikar på iakttagelser du gett oss tidigare).



'Da flö di börden, Sven!' (Closeau utbrister förklädd till svensk sjöman med upplåsbar papegoja på axeln, som lyfter till slut och far iväg som en ballong där luften pruttar ut.) Har du sett The Party (hittade den just på YouTube (fusk), The best of The Party) - verkligen en sommarlovsfilm! Vad kul att se Rosa Pantern igen.



Varma hälsningar i bästa biovädret (hällregn)



#3 - - Ylva L:

Här är det också bio!

Dotter har just startat maratonvisningen av Sagan om Ringen. De fyra biotjejerna ska sova över hos en av tjejerna och jag misstänker att alla inte kommer att se allt i de fyra filmerna, finns nog de som blinkar till ett ögonblick eller två...

Son sitter i sitt rum och ser film tillsammans med granntjejen - på mosters gamla stora stora teve som tar upp nästan hela hans rum på 5 m2, men han är nöjd.



Avslutningar och sommarlov...när en student klev på bussen idag konstaterade vi tre medelålders bekanta att vi nästan inte ens kom ihåg hur det kändes att ta studenten. Kanske det inte var så oförglömligt trots allt? Jag för min del hade feber den dagen, så minnet är kanske extra diffust. En av mina kollegor hade också avslutning idag - har jobbat på samma arbetsplats i 37 år. Imponerande. Vi var många som var rätt rörda under alla tal. Och för att sätta 37 år i proportion till något lärde vi oss att ABBA bildades då. D v s nyss.



Hoppas att orkestern klarar av att improvisera, eller köra något välbekant, inövat. Nån ABBA-låt typ?

#4 - - KaosJenny:

Det finns fördelar med alla sorters väder;-)

#5 - - Mari:

Det är ett bra väder även för bakning - ett uppdämt behov så här dags på terminen. Här blev det bagels och kardemummaskorpor.

#6 - - Ylva L:

ha ha, det är ju bara tre filmer, det visste jag ju!



Det visade sig att två av tjejerna missade i princip hela sista filmen och de andra två fick skvätta vatten i ansiktet för att klara av att hålla sig vakna - till fyra på morgonen.