burr

Jag ska aldrig mer duscha, tänker jag när jag har duschat.
fatta att sitta naken i stålrörsstol, förlamad i varenda lem utan förmåga att ge ett enda ljud ifrån dig.

Först schampo.
Som alltid på något sätt tar sig in i munnen.
Fatta.
Alltid smaka på ditt schampo.
Grymt.
Sen tvål.
Och då
känner du
att varmvattnet börjar sina.
Ditt heta sköna vatten blir allt svalare.
Fatta.
Du grimaserar så mycket du kan och ber alla gudar att assistenterna ska gissa rätt innan vattnet når fryspunkten...

Med lite erfarenhet gör de ju det.
Men den där stunden innan.
Fatta det den som kan.

Imorgon bitti är det dags igen.
#1 - - Håkan (med Gerd i tankarna):

Jo jag fattar en del.

Brus och skvätt

Ånga och lödder

Halt och vått

och så schampot ...

Vem stöttar? Vem tvättar? Vem håller reda på det som rinner i ögon och mun?



Ett varmt kaos som svalnar och blir allt kaotiskare.



Och sen, efter frottén, sitter du där, som en nyponros!

#2 - - Åsamamman:

Det ända jag har att säga är;

HUALIGEN !

En gång i veckan räcker,

tur det finns tvättlappar.

Imorgon NYPONROS ( kanske )

#3 - - O:

Du borde få tapperhetsmedalj! Schampo i ögon, mun och inne i öronen. Sånt gillar jag inte. Har ibland suttit hos frissan och känt att vattnet blir kallare och kallare. Varit för "snäll" för att säga åt henne! Så jag vet hur det känns, men ändå inte, för jag kan ju skrika om jag vill. Jag tror vi alla tror att vi förstår! Men hur det är att verkligen sitta där och helt lita på andra. En nyttig tankeställare.

#4 - - Yvonne:

Hej, jag följer din blogg.

Jag jobbar i Hemtjänsten.

Jag delar din blogg med andra jag känner.

Kolla gärna in i min..

Kramar

#5 - - Ylva L:

...men visst är även deras händer i vattnet hela tiden? För att känna att det inte plötsligt blir skållhett - vilket ju är ännu värre. Tyvärr är man ju inte alls lika känslig i sina härdade händer än sin mjuka maghud t ex. Och stålrörsstol - kan man inte lägga in en badhandduk i den? Är ju ingen match att göra sig omaket att torka en extra om det bara kan göra proceduren lite, lite mer behaglig?



Men välsmakande schampo kanske är en dum idé? Fast med tanke på alla saker de har bearnaisesås i här i Gävle (bearnaisens kungadöme) så tror jag faktiskt att just här skulle bearnaisesås-schampo sälja bra.

#6 - - Raggoparden:

Puh. Låter som när man drömmer, en konstig mardröm. Som när man springer utan att komma ur fläcken..

Kan du åka och bada i sån där terpibassäng med lyft? Kanske vore mysigt..

#7 - - HME:

Det förekom i min barndom en attiralj som var till för schamponering av barn tror jag - en stel ytterring och en elastisk innerring med plast emellan. Jag kan inte minnas att den användes men eftersom jag nu tänker på nu den borde det ha varit det avsedda användningsorådet.. Min nye sambo bjuder mig ibland på en sorts geleig aloedryck som egentligen är god men jag kan inte frigöra mig från att den smakar hygienprodukt.



Bra idé med handduken i stolen ovan eller.. och med assistentens hand i vattnet hela tiden? Hur kan varmvattnet ta slut på en dusch? Duschar övriga familjen precis före, eller?



Fortsätt att lösa lösbara problem efterhand.. och uthärda de plågor du inte undkommer.. Hjälper att tänka på någon plåga du trots allt inte har (tinnitus, migrän, schizofreni)?



Du som har tid att tänka. (Har du det?) Skriv något om skogen, hur vi ska förhålla oss till skogen. Tänk dig att du står framför en markägare som du inte känner men som ser trevlig ut. Är det något du vill säga för att insprirera till ökat ansvar för ditt eller datt?



Kram,

H

#8 - - Franck:

Nej, det är väl svårt att fatta att man i n t e kan flytta sig, vråla eller nåt. Men dina medhjälpare skulle kunna lära sig kolla vattnet (som föräldrar lär sig det med de små) och lära sig varmvattenberedarrisken man har i ett hus!! Att det kan bli kallt plötsligt alltså.



'Kalla avrivningar' trodde man hörde till journalfilmskommentarerna ("Här ser vi hur baarnen får kalla aavrivningar av Badhusets daamer"), men för dig är det alltså ett dagligt fenomen. Huga.

#9 - - MB:

Åh fy f-n! Jag som hatar kallvatten förstår din pina!!